Predstavnica našega digitalnega stičišča 4PDIH dr. Nina Cvar se je včeraj, 28. januarja 2021, udeležila spletnega dogodka Digital Education & Training v okviru European Social Economy Summit. Na njem je predstavila dejavnosti našega digitalnega stičišča in aktivnosti na področju digitalne preobrazbe podeželja, še posebej pa je poudarila pomen vključujočega in celostnega pristopa k razvoju digitalnih kompetenc tako v mestih kot na podeželju.

V svoji predstavitvi, v kateri je med drugim predstavila tudi naše projekte Pametne vasi, LiveRur, kulTura in Carpe Digem ter koncept #LokalneFace, je opozorila na pomen infrastrukture in povezljivosti ter upoštevanja značilnosti podeželskih in urbanih območij pri načrtovanju dejavnosti in oblikovanju okvira za politične odločitve na področju vpeljave digitalnih tehnologij ter razvoja ustreznih kompetenc v skupnostih. Pri

Ravno na področju sodelovanja z javno upravo oziroma Skupnostjo občin Slovenije ter zagotavljanja ustrezne internetne infrastrukture ter dela na podeželju v smeri razvijanja podeželskih digitalnih stičišč skladno z razvojem digitalnih spretnosti je predstavitev doživela tudi največ zanimanja ostalih udeležencev iskrive razprave.

Komentirajte