Svet za razvoj SAZU pripravlja že drugega v seriji treh posvetov o komunikacijskih tehnologijah za življenje na daljavo (med oddaljenostjo in odtujenostjo), s katerimi želijo spodbuditi poglobljeno strokovno razpravo o prednostih in pasteh različnih odločitev v tem obdobju, na poti pospešenega razvoja digitalne družbe.

Posvetili ga bodo temi Kibernetska varnost in varovanje zasebnosti. Posvet bodo izvedli v digitalnem okolju MiTeam v torek, 26. januarja 2021, med 11. in 14. uro.

Naš sodelavec doc. dr. Urban Sedlar bo na posvetu izpostavili nekaj pomembnih faktorjev in trendov, ki so nas pripeljali v sedanje problematično stanje na področju kibernetske varnosti. Na koncu bo trende tudi podkrepili s številkami, ki jih opažamo v raziskavah na Fakulteti za elektrotehniko.

Registracija je mogoča do ponedeljka do 17. ure oziroma do zapolnitve prostih mest, zato organizatorji priporočajo, da z registracijo pohitite.

Vsem, ki se ne boste uspeli pravočasno registrirati in se udeležiti posveta v interaktivnem okolju MiTeam, bodo omogočili spremljanje posveta prek Youtube kanala.

Podrobnosti o dogodku najdete v vabilu.

Komentirajte