Zaposlimo raziskovalca ali raziskovalko za delo na projektih, povezanih s trajnostnim razvojem skupnosti s pomočjo digitalizacije

 

V LTFE/LMMFE se raziskovalno in aplikativno ukvarjamo s področjem digitalizacije. V okviru domačih in mednarodnih projektov raziskujemo področje pametne digitalne transformacije v podeželskih območjih in urbanih okoljih ter razvijamo različne rešitve za realne probleme prebivalcev in skupnosti.

Te rešitve se povezujejo s področjem interneta stvari, pametne specializacije, pametnih vasi in mest, obdelave podatkov, trajnostnega razvoja itd. Gre za izjemno aktualne tematike, zato delo na tovrstnih projektih prinaša veliko priložnosti tako za raziskovalno delo (lahko tudi v okviru doktorskega študija, če vam je to v interesu), kot za reševanje realnih izzivov iz prakse.

Koga iščemo?

K sodelovanju vabimo raziskovalca ali raziskovalko. Radi bi, da imate nekaj izkušenj z raziskovalnim delom, pisanjem znanstvenih in strokovnih člankov in delom na razvojnih in raziskovalnih projektih. Zanimanje za pridobivanje financiranja za projekte na evropskih in domačih razpisih ali poznavanje razpisnih mehanizmov štejemo v velik plus.

Naša pričakovanja

  • Afiniteta do področja informacijsko komunikacijskih tehnologij in poznavanje konceptov Digitalizacije, Digitalne transformacije, Digitalna znanja in veščine, Interneta stvari, Pametnih vasi, mest in skupnosti, trajnostni razvoj.
  • Dobre pisne sposobnosti v slovenskem in angleškem jeziku.
  • Izobrazba iz področja tehničnih ved je prednost.
  • Vsaj VII. stopnja izobrazbe je prednost.
  • Sposobnost timskega dela – sodelovali boste v interdisciplinarnem timu, z različnimi partnerji iz industrije, vladnih institucij, civilnih iniciativ in drugih razvojno raziskovalnih institucij.
  • Proaktivnost – ste proaktivni in usmerjeni k iskanju rešitev.
  • Ste zanesljivi in natančni.
  • Se dobro počutite v multikulturnem okolju (sodelovanje v mednarodnih projektih).
  • Imate lasten prevoz in ste pripravljeni občasno potovati (trenutno po Sloveniji).

Kaj ponujamo

Smo mlada in interdisciplinarna ekipa, v katero vabimo sodelavca_ko za daljše obdobje sodelovanja. Delovno razmerje bi sklenili za določen čas, s poizkusnim obdobjem 3 mesecev. Naši projekti se med seboj povezujejo in nadgrajujejo, zato iščemo kandidate, ki si želijo dolgoročnega sodelovanja.

Ponujamo odlične možnosti za pridobivanje novih znanj ter možnost stalnega osebnega in strokovnega razvoja (tudi v okviru doktorskega študija).

Delo je odgovorno in zanimivo z veliko možnosti, da prispevate k reševanju realnih življenjskih problemov s pomočjo digitalne tehnologije.

Delovno okolje je dinamično, ponuja veliko priložnosti za delo v mednarodnem okolju (trenutno na daljavo), čez čas bo verjetno zopet več možnosti za potovanja po Sloveniji in EU.

Naše reference: https://ltfe.org/reference/, http://blog.ltfe.org/, http://www.maker.si/

Če ste se v opisu prepoznali, vas vabimo, da se nam do 12. junija 2020 oglasite na delo@ltfe.org z življenjepisom, kateremu priložite kratek opis, kako vi razumete koncept digitalizacije za trajnostni razvoj podeželja (v angleškem jeziku, do 1000 znakov) ter en izdelek, ki ste ga sami naredili v preteklosti in ste nanj ponosni (članek, poročilo ipd., po možnosti v angleškem jeziku).

Ljubljana, 1. junija 2020

Komentirajte