Z veseljem poročamo, da sta za nami tudi letos, v tem postepidemičnem času uspešna izvedba in zaključek predmeta Mobilnost in internet stvari (MIS). Gre za predmet na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, v okviru katerega študenti in študentke spoznavajo osnove interneta stvari (IoT) ter brezžične in mobilne tehnologije, še posebej pa ta predmet spodbuja praktično študentsko delo na projektih IoT.

Poglobljena predavanja in projektno delo, ki je potekalo na daljavo, je letos spremljalo 22 študentov in študentk, ki so skupno izdelali 7 projektov na različnih področjih. Pri tem so naši študenti sodelovali tudi s študenti industrijskega oblikovanja z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje.

Teme projektov so študenti predlagali sami, vključujejo pa tako rešitve, povezane z obravnavo zapletov, ki jih je povzročila epidemija bolezni covid-19 (nadzor nošnje mask, vzdrževanje primerne razdalje), kot tudi zasnove projektov na področju pametnih tovarn, pametnih mest, vožnje, parkiranja in pametnega podeželja.

Študenti in študentke tudi v času študija na daljavo oziroma v spremenjenih okoliščinah pri predmetu MIS izdelali praktične rešitve, ki so jih ob pomoči mentorjev sami zasnovali tako v hardverskem kot softverskem smislu. Podrobnejše opise domiselnih rešitev si lahko ogledate na spletni podstrani MakerLaba.

Komentirajte