Od 17. do 21. junija 2019 se sodelavci LTFE mudimo v Valencia Congress Center v Španiji, najboljšem kongresnem centru v Evropi, na Valencia 5G Week, dogodku, posvečenem najnovejšim tehnološkim in poslovnim napredkom v 5G. Osrednja letna konferenca, ki je posvečena tej tematiki, EuCNC 2019 – 28th European Conference on Networks and Communications, si tokrat lokacijo deli s še dvema odmevnima dogodkoma: 7th Global 5G Event in CELTIC Event.

Umetna inteligenca, avtonomna vožnja, blockchain, kibernetska varnost – in seveda neizogibno vprašanje, kam nas pelje 5G – so le peščica tematik, ki si jih obiskovalci lahko ogledajo na razstavi ali pa se udeležijo predavanj in interaktivnih razprav v okviru programa.

Prvi hologramski video klic v živo

Da se 5G nedvomno približuje tehnološki zrelosti in uporabnosti, potrjuje serija impresivnih demonstracij, med njimi hologramski 5G video klic v živo med otvoritvijo dogodka na glavnem odru, neposredni prenos s samostojne 5G kamere na špansko nacionalno televizijo ter robotske roke in avtonomno vozilo, ki jih uporabniki lahko upravljajo na daljavo prek 5G omrežja.

Valencia

Komentirajte