Okrogla miza Carpe Digem

V okviru Interregovega projekta Carpe Digem je bila 26. novembra izvedena okrogla miza o pristopu ‘Inovacija kot storitev – Podpora naslednji generaciji ekosistemov digitalne transformacije’, ki jo je moderirala doc. dr. Emilija Stojmenova Duh.

Na okrogli mizi so sodelovali Jose Manuel San Emeterio (programski vodja mreže ERNACT), Kevin McShane (inovacijski vodja multisektorske mreže Inishowen innovation), Sidi-Mohammed Senouci z Univerze v Burgundiji in doc. dr. Emilija Stojemenova Duh, ki je predstavila vlogo našega digitalnega inovativnega stičišča 4PDIH pri podpori digitalne preobrazbe javnega sektorja v partnerstvu s Skupnostjo občin Slovenije (SOS).

Dobro obiskan dogodek je predstavil ključne značilnosti postavil pristopa Inovacija kot storitev, ki deležnikom digitalne vrednostne verige omogoča bolj učinkovito prevzamanje tehnoloških rešitev, razvitih na univerzah, inštitutih, pa tudi znotraj privatnega sektorja. Poleg predstavitve doc. dr. Emilije Stojmenove Duh smo tako lahko prisluhnili še predstavitvam uporabe sofisticiranih storitev digitalnega sodelovanja za boljše mreženje in širjenje mreže inovacijskih stičišč z univerzami in inštituti v regiji z namenom pomagati podjetjem začeti z digitalno preobrazbo v SZ Irski ter Sidi-Mohammedu Senouciu, ki je osvetlil pertinentno problematiko mobilnosti v ruralnih okoljih.

Sklepni del dogodka so popestrili partnerji in deležniki projekta Carpe Digem, ki so skupaj z nastopajočimi razmišljali o novem pristopu v povezavi s pandemijo covid-19.

Komentirajte