V sredo, 3. 3. 2021, je v organizaciji LTFE Akademije Cisco v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v znanju IKT za srednješolce. Na virtualnem tekmovanju so se pomerile ekipe srednjih šol, na katerih delujejo akademije Cisco.

Skupinska fotografija pred začetkom tekmovanja

Skupinska fotografija pred začetkom tekmovanja

Tekmovanje je tudi letos temeljilo na znanjih, ki jih dijaki in dijakinje pridobijo na tečajih CCNA, ki obsegajo začetna znanja, razumevanje in koncepte omrežnih tehnologij (CCNA R&S, Introduction to Networks). Pri svojem delu so bili najbolj iznajdljivi in posledično najhitrejši dijaki elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana Vegova. Ekipo so sestavljali Žiga Kralj, Matej Stipetič in Tim Thuma.

Vrstni red treh najboljših ekip:

  1. Vegova Ljubljana (tekmovalna skupina Omrežovci)
  2. ŠCGRM Kamnik (tekmovalna skupina Majstri)
  3. ŠC Novo mesto (tekmovalna skupina Ekipa 2)

Tekmovanja se je sicer udeležilo 7 ekip s 5 srednjih šol. Letošnji izziv je tekmovalce postavil v vlogo etičnih hekerjev, kar je bilo tudi končno sporočilo, ki so ga tekmovalci morali izmakniti iz digitalnega sefa navidezne banke in si tako prislužiti nagrado za uspešno opravljeno tekmovanje. Pri svojem delu so dijaki izkazali znanje protokolnega sklada TCP/IP, uporabe orodij za razbijanje gesel ter seveda iznajdljivost in timski duh, najbolj pomembni lastnosti vsakega bodočega inženirja oziroma inženirke!

Organizacijska ekipa inštruktorjev ob spremljanju tekmovalcev med reševanjem izziva

Organizacijska ekipa inštruktorjev ob spremljanju tekmovalcev med reševanjem izziva

Tako zmagovalce kot tudi ostale tekmovalce so letos nagradila številna podjetja, med drugimi Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Cisco Slovenija, Telekom Slovenija in SRC, sistemske integracije kot zlati sponzor tekmovanja.

SRC, zlati sponzor tekmovanja

SRC, zlati sponzor tekmovanja

Vsem sodelujočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov pri nadaljnjih izzivih! 

 

Komentirajte