Med 23. in 25. januarjem je v Beogradu potekal uvodni sestanek Erasmus+ projekta WBnet, katerega osnovni cilj je vzpostavitev mreže centrov za izvajanje kratkih študijskih programov na visokošolskih izobraževalnih ustanovah v državah na Zahodnem Balkanu (Kosovo ter Bosna in Hercegovina).

V sklopu projekta WBnet sicer sodelujejo organizacije iz 5 držav: Srbije, Bosne in Hercegovine, Kosova, Slovenije in Španije. Projekt koordinira Akademija tehniško-umetniških strokovnih študijev Beograd (ATUSS), ki je tudi gostila uvodni sklop sestankov.

Člani Laboratorija za multimedijo (LMMFE) imajo, kot predstavniki Univerze v Ljubljani (UL), v sklopu projekta primarno svetovalno vlogo, saj projekt vključuje tudi pripravo kratkih študijskih programov s področja multimedije in računalništva ter tehnično in vsebinsko vzpostavitev centrov. Člani LMMFE imajo na področjih vzpostavljanja študijskih programov ter načrtovanja sistemov in prostorov za hibridno izvedbo predavanj bogate izkušnje. V okviru projekta bodo izvajali različne izobraževalne delavnice, sodelovali pri pripravi razpisov za nakup opreme ter pri ocenjevanju kurikulumov, prav tako pa bodo svetovali pedagogom in tehničnem osebju pri izvedbi predavanj in vaj.

Komentirajte