Med šestim in sedmim junijem sta se naši sodelavki, Nina Cvar in Nataša Božić, udeležili drugega plenarnega srečanja projekta Smart Era, ki se je odvijalo v Sóllerju. Dogodek, ki predstavlja pomemben mejnik za projekt, je postregel s pestrim dogajanjem. Prvi dan je minil v znamenju predstavitev delovnih paketov, ki se vežejo na vsebinski del, medtem ko je bil zadnji dan namenjen pregledu upravljanja projekta.

V okviru prvega dneva zasedanja je bilo med drugim podrobno predstavljeno delo na pilotih. Nataša Božić je tako predstavila analizo stanja slovenskega pilota, Nina Cvar pa je pričujočo vsebino sklenila s predvidenim akcijskim načrtom nadaljnjih aktivnosti, ki so bile domenjene z Rotundo, slovenskim partnerjem projekta, specializiranim za delo s skupnostnima pilota.

Univerza v Ljubljani je prvi dan v sodelovanju s FBK, ki je tudi vodilni partner projekta, ter Poliedro, pripravila uspešno, 90 minut dolgo delavnico o digitalizaciji podeželja. Rezultati delavnice, v katero je bil vključen celoten konzorcij, bodo sicer v veliko pomoč pri raziskovanju ti. PIP, pametnega inovacijskega paketa, ki je tudi osrednje metodološko določilo projekta.

Komentirajte