Pri projektu CODIL smo nedavno zaključili naš tretji medregionalni seminar na temo “Spodbude in inovacijske storitve za privabljanje in zadrževanje talentov”, ki je potekal 12. in 13. junija 2024 v Timișoari, Romunija.

Ključne razprave so bile osredotočene na premagovanje izzivov dela na daljavo, zadrževanje talentov in prilagajanje politik za podporo regionalnim inovacijam.

Ključni poudarki:

  • Reševanje izzivov dela na daljavo: Migracija delavcev, izguba talentov, beg možganov in fragmentacija ekosistemov. Predstavljene so bile strategije za zmanjšanje teh izzivov in izboljšanje regionalnih inovacij.
  • Zadrževanje talentov: Raziskali smo ključna področja v izobraževanju, praksah podjetij in človeških virov, da bi našli učinkovite rešitve za zadrževanje talentov.
  • Posodobitve politik: Poudarili smo potrebo po sodobnih politikah za privabljanje talentov.
  • Sodelovanje: Dogodek je omogočil izmenjavo znanja in sodelovanje med partnerji in deležniki, kar krepi regionalni inovacijski ekosistem.

Po seminarju je sledil drugi krog izmenjave osebja, ki je vključeval poglobljene aktivnosti izmenjave znanja in obiske deležnikov ekosistema Zahodne regije. To je omogočilo praktične vpoglede in uporabo obravnavanih strategij v resničnih okoljih.

Seminar, ki ga je gostila Razvojna agencija Zahodne regije, nadaljuje naše poslanstvo za izboljšanje regionalnih inovacij. Spremljajte nas za več novosti!

Komentirajte