V ponedeljek, 20. maja 2019 je v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma potekala Slovesna akademija ob 100-letnici elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani. Slovesno akademijo so z udeležbo in nagovori počastili ugledni gostje, del programa pa je bil tudi bogat kulturni program ter podelitev priznanj najtesnejšim partnerjem fakultete iz gospodarstva.

Celotna slavnostna akademija je bila posneta in zmontirana v živo v t.i. načinu “live to tape”, z uporabo šestih kamer, več kot 20 mikrofonov, grafik in drugih uporabljenih vsebin ter z uporabo reportažnega vozila RTV Slovenija.

 Snemanje, montaža in režija so bili v celoti izvedeni s strani 14-članske ekipe študentov študijskega programa Multimedija in zaposlenih v Laboratoriju za multimedijo Fakultete za elektrotehniko, ki je delovala pod vodstvom asistenta Klemna Pečnika ter v sodelovanju z RTV Slovenija.  Tako je slovesna akademija že na voljo za ponovni ogled:

Omenjena ekipa Multimedije pa je sodelovala tudi pri pripravi zgodovinskega video pregleda delovanja Fakultete za elektrotehniko od njenih začetkov pa vse do danes, ki je bil predvajan na slavnostni akademiji.

Fotograf: Mark Breznik

Komentirajte