V sredo, 20. marca, smo se na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani zbrali partnerji projekta kulTura. Gre za čezmejni projekt, ki cilja na oživitev kulturne dediščine malih mest ob slovensko-hrvaški meji in se izvaja v okviru programa sodelovanja Interreg SI-HR.

Sodelavci Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko pri projektu sodelujemo z izdelavo turistične aplikacije kulTura, ki bo svoje uporabnike na interaktiven, sodoben in poučen način vodila po kulturni dediščini vključenih mest (trenutno sta to slovenski Črnomelj in hrvaško mesto Jastrebarsko).

V Ljubljani smo pregledali rezultate uporabniške ankete, se pogovorili o zgodbah in načinih raziskovanja kulturne dediščine, ki bodo implementirani v aplikacijo, ter si ogledali tudi predstavitev prvega prototipa funkcionalnosti aplikacije kulTura.

Na sestanku smo si izmenjali mnogo zanimivih idej, ki se jih veselimo nadalje razvijati z iterativnim, celovitim, trajnostnim in pametnim pristopom, ki bo pomembno poganjal razvoj aplikacije kulTura za lokalno prebivalstvo in obiskovalce vključenih mest.

Komentirajte