26. marca bo v Bruslju potekal dogodek za predstavnike nacionalnih in regionalnih oblasti, ki podpirajo uvajanje širokopasovnih povezav v EU. Kot primer dobre prakse bo predstavljena mreža FabLab Slovenija.

Predstavniki nacionalnih in regionalnih oblasti za razvoj širokopasovnega dostopa v EU (European Broadband Competence Offices Network) se bodo marca na dogodku ‘Demand-side measures: training session for Broadband Competence Offices’ seznanili s tremi iniciativami: vavčerski sistem v Grčiji, Iniciativa WiFi4EU in mreža FabLab Slovenija. Dogodek je del programa izmenjave znanja in dobrih praks ter je namenjen podpori širjenju širokopasovnih povezav v mestnih, podeželskih in oddaljenih regijah ter želi prispevati k doseganju ciljev konkurenčnega enotnega digitalnega trga in uresničevanju vizije Evrope, da do 2025 postane gigabitna družba.

Mreža FabLab Slovenija je nastala v okviru projekta Interreg Europe ERUDITE na pobudo Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in direktorata za informacijsko družbo Ministrstva za javno upravo. Cilj mreže je prepoznati in uporabiti tehnološko-inovacijski potencial posameznih lokalnih skupnosti v Sloveniji in z večjim številom inovacij prispevati k razvoju lokalnega gospodarstva.

Več o dogodku na povezavi. 

Komentirajte