V četrtek, 22.2. smo v Bruslju, v okviru projekta Interreg Europe ERUDITE, v sodelovanju z Evropsko mrežo za podeželje (ENRD) organizirali delavnico na temo »Soustvarjanje pametnih digitalnih ekosistemov in obravnava družbeno ekonomskih učinkov«. Delavnice so se udeležili predstavniki politik iz Evropske komisije, Evropskega parlamenta, DG AGRI, DG REGIO, DG Connect in Broadband Competence Office, kot tudi predstavniki regij iz celotne Evrope.

Namen celodnevne interaktivne delavnice je bil konkretni prikaz rabe razvite metodologije odprtih inovacij z upoštevanjem družbeno ekonomskih učinkov (SEROI+: Social and Economic Return on Investment with Open Innovation). Metodologija in pripadajoč proces sta namreč zelo primerna za soustvajanje (co-creation) in ocenjevanje novih digitalnih rešitev, produktov, storitev in okolij.

Glede na velikega interesa, bomo za slovenske deležnike enako delavnico organizirali 28.3.2018 na Fakulteti za elektrotehniko. Prijave so možne na: https://docs.google.com/forms/d/1mqfbnCvnU62dXmY-zi8o-JExATRklcNOyLuqKNpdBBA/

Komentirajte