V okviru projektov LiveRur in Smart Villages bo v petek, 18. oktobra 2019, v Kungoti potekalo srečanje predstavnikov pilotnih območij iz Šmarij in Kungote. Namen srečanja je povezovanje in spoznavanje dobrih praks ter pogovor o sodelovanju pri skupnih projektih, ki zadevajo trajnostni razvoj podeželja, pristope h krožnemu gospodarstvu in medgeneracijsko sodelovanje.

Goste bo v Hiši vseh generacij sprejela županja občine Kungota, gospa Tamara Šnofl. Sledil bo voden ogled družinske kmetije Leber – Vračko. S Katjo Leber – Vračko bomo govorili o izzivih gradnje gostinsko-turističnega objekta na kmetiji in perspektivah vinogradništva. Barbara Leber – Vračko pa bo kot mlada prevzemnica kmetije na področju živinoreje predstavila postopke gradnje lastne blagovne znamke sirov. Ogledali si bomo lahko izdelke Alenke Leber – Vračko, ki je ustvarjalka aranžmajev iz naravnih materialov.

Več o družinski kmetiji Leber - Vračko

Sledila bo vožnja po avstrijski vinski cesti mimo vinogradniškega muzeja Kebl, ogled Pruha (kamnoloma, v katerem potekajo kulturne in turistične prireditve), predstavitev ponudbe nordijske hoje med vinogradi in srečanje z avtorico projekta Vinotour, gospo Piko Radmilovič. Srečanje bomo zaključili z obiskom vinogradniške kmetije Leber in s pogovorom o sodelovanju pri skupnih projektih za trajnostni razvoj podeželja.

Več o vinu Leber

 

Komentirajte