Na Fakulteti za elektrotehniko smo v torek in sredo, 29. in 30. januarja, gostili drugi projektni sestanek projekta SaMBA, ki poteka v okviru programa sodelovanja Interreg Območje Alp. Glavni cilj projekta SaMBA je povečanje možnosti za nizkoogljično mobilnost in transport, pri doseganju ciljev projekta pa ekipa iz Laboratorija za telekomunikacije sodeluje z več partnerji iz Avstrije, Nemčije, Italije, Francije in Slovenije.

Sestanek je z vsebinskega vidika potekal po več področjih. Torek smo najprej namenili pregledu dela po delovnih sklopih, zato smo si ogledali napredek pri izvajanju delovnih nalog posameznih partnerjev. V okviru enega izmed delovnih sklopov smo predstavili orodje SEROI+, ki je eden izmed prispevkov Fakultete za elektrotehniko k temu projektu.
Partnerji, zadolženi za izvajanje pilotnih projektov na področju trajnostne mobilnosti, so predstavili svoje aktivnosti in cilje, ki so si jih zadali v tem okviru, spoznali pa smo tudi dva zelo zanimiva primera dobrih praks, ki sta jih predstavila Toti Di Dio iz organizacije Push iz Palerma in Marko Zevnik iz Zavoda Sopotniki.

Drugi dan je bil pretežno namenjen diskusiji o izvajanju nacionalnih in transnacionalnih delavnic, ki bodo namenjene zbiranju podatkov o stanju na področju prizadevanj za trajnostno mobilnost v državah partnerjev ter k oblikovanju splošnih ugotovitev.

V sklepu smo povzeli ključne izročke in roke zanje ter uskladili pričakovanja partnerjev. Zgodaj popoldne razšli z novimi spoznanji in idejami, ki jih bomo kaj kmalu obravnavali na naslednjem (virtualnem) srečanju.

Komentirajte