V LTFE/LMMFE se raziskovalno in aplikativno ukvarjamo s področjem digitalizacije. V okviru domačih in mednarodnih projektov raziskujemo področje pametne digitalne transformacije podeželskih območij, izdelujemo različne aplikacije in razvijamo rešitve za realne probleme prebivalcev na podeželju.

Te rešitve se praviloma povezujejo s področjem interneta stvari (IoT). Zato k sodelovanju vabimo študente, ki jih zanimajo postavitev IoT-omrežja, povezovanje senzorjev, brezžične tehnologije, delo z mikrokrmilniki, testiranje ter zajem in prikaz podatkov.

Koga iščemo?

Radi bi, da imaš nekaj izkušenj s programiranjem, povezovanjem senzorjev, poznaš katero od IoT-okolij (Arduino, RPi ipd.) in katero od oblačnih storitev IoT. Veseli te izdelovanje celovitih IoT-rešitev in se brez težav naučiš uporabljati novo tehnologijo. Zanimanje za podatkovno analitiko in prikaz podatkov ti štejemo v velik plus.

Tehnologije in področja, ki nas zanimajo:

  • Arduino, RPi, mikrokontrolerji, povezovanje senzorjev;
  • omrežne tehnologije, brezžične tehnologije, povezovanje v internet, oblačne storitve, senzorska komunikacija;
  • kibernetska varnost, varnost v Wi-Fi, IoT …;
  • podatkovna analitika, strojno učenje;
  • razvoj mobilnih aplikacij, Android, Java;
  • UX/UI design in katero od oblikovalskih orodij;
  • testiranje, test automation.

Poznavanje tehnologij, ki nas zanimajo, je plus, vendar je veliko bolj pomembno, da se hitro naučiš, ko je to potrebno.

Smo mlada in interdisciplinarna ekipa, v katero vabimo študenta_ko za daljše obdobje sodelovanja. Možna je tudi redna zaposlitev po zaključku študija.

Ponujamo odlične možnosti za pridobivanja novih znanj ter možnost stalnega osebnega in strokovnega razvoja. Delo je odgovorno in zanimivo z veliko možnosti prispevanja k reševanju realnih življenjskih problemov s pomočjo tehnologije. Delovno okolje je dinamično z veliko priložnosti za potovanja po Sloveniji in znotraj EU.

Če te zanima, se čim prej oglasi na delo@ltfe.org s kratkim opisom, CV-jem, dobrodošle so tudi povezave do kakšnih lastnih projektov.

Naše reference: 

https://ltfe.org/reference/

http://blog.ltfe.org/

http://www.maker.si/

 

Ljubljana, 20. februar 2020

Komentirajte