V sredo, 27. 2. 2019, smo se v Zgornji Kungoti udeležili posveta z naslovom ‘Podjetništvo in kmetijstvo z izzivi v razvojnih potencialih Slovenskih Goric’. Predstavili smo del aktivnosti, ki potekajo v sklopu projektov Interreg Alpine Space Pametne vasi (Smart Villages) in Horizon 2020 Liverur: živi laboratorij kot raziskovalni in poslovni model za razvoj podeželja, pri katerih občina Kungota sodeluje kot testno območje.

Na posvetu so sodelovali ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS dr. Aleksandra Pivec, županja občine Kungota Tamara Šnofl, Tomaž Kren s Kmetije Kren, Bernarda Čas s kmetije Čas, chef Hiše Denk Gregor Vračko, dr. Emilija Stojmenova Duh s Fakultete za elektrotehniko UL ter gostitelja dogodka Janja Viher in Marko Kac iz Zavoda za inovativnost in podjetništvo.

Pred posvetom je v sklopu projekta FAGSHIP Products potekala tudi ustvarjalna delavnica na temo vodilnih produktov regije (jabolka, buče, med, kruh, fižol, mleko in mlečni izdelki), ki se je je udeležilo več kot 60 ljudi iz lokalnega okolja. Na delavnici so svoje produkte predstavili lokalni ponudniki: Kmetija Kren, Kmetija Čas, Anja Logar, Čebelarstvo Marko Cesar, Vino Leber, Hiška zelišč, Eko kmetija in sirarstvo Kekec.

Komentirajte