Minuli teden, 24. 9. in 25. 9., je v okviru zaključkov projektov Univerze v Ljubljani Digitalna UL in Univerze v Mariboru Didakt.UM potekala skupna konferenca Inovativna uporaba IKT v visokem šolstvu: izzivi in priložnosti.

Zaradi znanih razmer, povezanih z boleznijo covid-19, je konferenca v celoti potekala v virtualni obliki. 78 predavanj uglednih mednarodnih in domačih predavateljev v plenarnih in štirih paralelnih sekcijskih delih z devetimi moderatorji in več kot 300 udeleženci je v dveh dneh potekalo na daljavo, sodelujoči pa so delili zlasti izkušnje in dobre prakse smiselne uporabe IKT v pedagoškem procesu.

K uspešni tehnični izvedbi konference smo bistveno prispevali tudi v Laboratoriju za multimedijo na Fakulteti za elektrotehniko, saj smo v Multimedijski dvorani vzpostavili začasni studio, iz katerega je plenarni del konference vodila moderatorka Blažka Müller, hkrati pa smo predavateljem, ki so imeli težave s povezovanjem v okolje MS Teams, v katerem je potekala konferenca, nudili potrebno tehnično pomoč, da so se lahko nemoteno vključili in izvedli kopico odličnih predstavitev.

Več informacij o konferenci je na spletni strani http://iktvvis/, kjer bodo na voljo tudi posnetki konferenčnih predavanj.

 

Komentirajte