V sredo, 4. marca 2020, smo v LTFE v okviru Cisco akademije organizirali vsakoletno državno tekmovanje v znanju IKT.

Tekmovanje v reševanju izzivov je bilo že sedmič zapored izvedeno v virtualnem okolju, pomerile pa so se ekipe dijakov in dijakinj različnih slovenskih Cisco akademij.

Tekmovalne vsebine so obsegale tematike prvega modula CCNA R&S (Introduction to networks) s poudarkom na znanju protokolov IPv4 in IPv6 ter osnov uporabe kriptografskih algoritmov. Centralna topologija je bila postavljena na laboratorijskih strežnikih, do nje pa so tekmovalke in tekmovalci dostopali prek oddaljenega dostopa svojih virtualnih okolij. Posamezna ekipa je štela tri tekmovalce, ki so morali pokazati ekipni duh in veliko iznajdljivosti.

Topologija letošnjega izziva

Topologija letošnjega izziva

Posamezne ekipe so bile ocenjevane na osnovi števila pravilnih odgovorov. Če je imelo več ekip enako število točk, se je za zmagovalno ekipo štela tista, ki je izziv rešila najhitreje. Rezultati letošnjega tekmovanja od prvega do tretjega mesta so sledeči:

  1. ŠC Novo mesto  Srednja elektro šola in tehniška gimnazija – SESTG1 (Luka, Tit in Maks)
  2. SC Kranj – Dingl (Aljaž, Miha in Gašper)
  3. GSŠ RM Kamnik – GSŠ RM ODPADNIKI (Samo, Nina in Jan)

Najboljše tri ekipe so prejele nagrade podjetij NIL, Iskratel ter Projekt IP in ALEF, ki so tudi letošnji sponzorji tekmovanja in ki se jim za podporo iskreno zahvaljujemo.

Tudi tekmovalcem in tekmovalkam ter njihovim mentorjem se zahvaljujemo za sodelovanje na letošnjem dogodku in jih toplo vabimo, da se nam pridružijo prihodnje leto.

Tekmovanje so pripravili inštruktorji Jaka Cijan, Aljaž Martinčič in Maj Vilfan iz LTFE Cisco akademije – velika zahvala za pripravo in realizacijo tekmovanja gre tako seveda tudi njim. Do naslednjič!

Komentirajte