Med  11. in 14. oktobrom se bo odvil že 19. Evropski teden regij in mest (#EURegionsWeek), katerega program si lahko ogledate tukaj. Letošnja izdaja je poimenovana “Skupaj za okrevanje”, osredotočila pa se bo na ukrepe in javne politike za pravičnejšo, bolj zeleno in digitalno prihodnost za okrevanje. Udeleženci bodo med drugim razpravljali o dobrih praksah in idejah z naslednjih tematskih področij:

  • Kohezija
  • Zeleni prehod
  • Digitalni prehod
  • Vključevanje državljanov

Sicer pa s ponosom dodajamo, da bomo na enem izmed dogodkov predstavljeni tudi mi. V tem oziru vljudno vabljeni, da se udeležite dogodka »Majhno in povezano je lepo: Vzpodbujanje digitalne vključenosti in inovacije prek podeželskih mikro vozlišč«, ki ga organizirajo partnerji Interreg projekta, Nièvre numérique, ERNACT, Cambra de Comerç de Mallorca, Univerza v Ljubljani / University of Ljubljana, Laboratorij za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko ,4PDIH na Evropskem tednu regij in mest (#EURegionsWeek ) štirinajstega oktobra ob 9.30.

Digitalni prehod v podeželskih in obrobnih regijah temelji na lokalnih virih, vključevanju več deležnikov, posvetovanju in aktivnem sodelovanju znotraj skupnosti, med njimi in z njimi. Predstavitve z osebno noto, razprave, predvsem pa vzpodbujanje aktivne udeležbe s pomočjo sodobnih participativnih metod (t.i. participativni laboratorij) bodo udeleženkam in udeležencem omogočile, da skupaj s skrbno izbranimi govorkami in govorci preučijo, kako lahko podeželska/mikro vozlišča zagotovijo vzpodbuna okolja za posameznice in posameznike, skupnosti, podjetja, ne nazadnje pa tudi za ozemlja, z namenom povezovanja, ustvarjanja in inovacije. Na dogodek se prijavite na povezavi  https://eu.app.swapcard.com/…/plan…/UGxhbm5pbmdfNjMxMjg5.

Komentirajte