Zakaj Linux?

Poznavanje Linuxa je koristno za najrazličnejše kariere na področju informacijsko komunikacijskih tehnologij. Veliko hitro razvijajočih se področij, kot so računalništvo v oblaku, kibernetska varnost, velike količine podatkov, omrežne tehnologije, programiranje in razvoj programske opreme, zahtevajo osnovno do napredno poznavanje sistema Linux.

Kaj boste pridobili z udeležbo?

Razumeli boste, kako deluje operacijski sistem Linux in poznali argumente, ki so pomembni pri izbiri operacijskega sistema.

  • Dobili boste znanje za delo z Linuxom.
  • Znali boste uporabljati ukaze v Linuxu, ukaze za pomoč in navigirati skozi sistem.
  • Tečaj je odlično izhodišče za vse, ki se želijo naučiti delati z operacijskim sistemom Linux

Začetek tečaja: 22.2.2018, 16:15, na Fakulteti za elektrotehniko

Splošno o tečaju:

  • Trajanje: 11 srečanj (2-3 mesece)
  • Urnik: četrtki, 16:15 – 20:15
  • Vsebina: Uporaba ukazne lupine (shell), Regularni izrazi (REGEX: Regular Expressions) in osnove scripting-a, Delo z Linux datotekami in direktoriji, Shranjevanje podatkov na sistemu Linux, Iskanje in ekstrahiranje podatkov iz Linux datotek, Diski in particije, Kvote, Upravljanje dovoljenj, Posebni Linux imeniki in datoteke, Proces zagona sistema Linux, Upravljalca paketov RPM in DEB.

Kotizacija in popusti

Kotizacija: 450 + ddv (podjetja), 300+ddv (posamezniki), 150+ddv (študenti)

Kode za popust so na voljo za člane TPL, Alumni FE in CNA akademije.

PRIJAVITE SE TUKAJ

Predavatelj

Dušan Kozic

Dušan Kozic je diplomirani inženir računalništva in informatike, ki se odlično spozna tako na računalniška omrežja in omrežne protokole, kakor tudi na računalniške sisteme in varnost. Je certificiran inštruktor Cisco omrežne akademije, ima večletne izkušnje s predavanjem tematik CCNA, CCNA Security, CCNP in sistema Linux.

Komentirajte