Dobra praksa Virtualna degustacija vin, ki smo jo v sodelovanju z Divina Wine Hub Šmarje razvili v okviru projekta LiveRur in Carpe Digem, bo šestnajstega junija ob 11.30, dobila evropsko nadgradnjo!

Z našimi partnerji Interreg projekta Carpe Digem, natančneje s francoskimi in španskimi partnerji, jo bomo namreč naslednji teden predstavili širši mednarodni javnosti.

Z inovativno uporabo platforme ZOOM in drugih digitalnih orodij bo dogodek predstavil izvirno in COVID-19 “varno” virtualno degustacijo vin ter pokazal, kakšen je bil vpliv in odziv vinarjev v Sloveniji, Franciji in Španiji na krizo COVID-19.

S premišljeno izbranimi gosti, poleg predstavljenih vinarjev in idejnih ponudnikov, se nam bodo namreč pridružili še Dolores Ordoñez iz organizacije TURISTEC Mallorca, Andrej Medved, ki bo predstavljal Divino Wine Hub, Karel Vanderpoorten, predstavnik Evropske komisije, Franc Bogovič, poslanec Evropskega parlamenta, ter Emilija Stojmenova Duh, ki bo dogodek tudi povezovala, bo dogodek osvetlil nekatere ključne izzive, predvsem pa razvojne možnosti, ki jih ponuja digitalna preobrazba, upoštevajoč aktualne ekonomske in okoljske izzive, predvsem pa potrebe skupnosti.

Za t.i. vinski del dogodka bo poskrbel Valentin Bufolin, eden od najboljših sommelierjev v Sloveniji in podpredsednik društva Sommelier Slovenija, sicer pa direktor prodaje in marketinga pri Vipavi 1894.

Ideja virtualne degustacije vin je sicer pobuda, ki so jo sprožili mladi vinarji vinorodnega okoliša slovenske Istre iz Divine Wine Hub Šmarje, namen organiziranega dogodka, na katerem boste lahko spoznavali šest različnih vzorcev vin, po dva iz vsake partnerske države, pa je torej omogočiti razumeti izzive, s katerimi se v času globalne pandemije COVID-19 soočajo pridelovalci vina po vsej Evropi, ter kako sta sodelovanje in inovativna uporaba digitalnih orodij privedla do oblikovanja novih poslovnih modelov in partnerstev za soočanje s temi izzivi.

Na dogodek se prijavite s preprostim klikom na spodnjo povezavo:

https://uni-lj-si.zoom.us/…/tJIufuGtpzwoG9L3o

Naša skupina se bo sicer javljala in preizkušala v fakultetnih prostorih, tako da vljudno vabljeni, da se nam pridružite, skladno s COVID-19 smernicami.

Komentirajte