Spoštovani,

Se želite seznaniti z najnovejšimi trendi s področja interneta stvari in poučevanja IoT tehnologij v šolstvu?

Vabimo vas, da se na konferenci The Things Network on Tour, ki bo 4. Oktobra v Mariboru (v prostorih IZUM), udeležite praktične delavnice interneta stvari, namenjene učiteljem.

Naslov delavnice: Colibri IoT – Odprta IoT platforma za izobraževanje

Vsebina delavnice: Colibri IoT je odprta senzorska platforma namenjena izobraževanju dijakov na področju Interneta stvari. Temelji na odprtem ekosistemu Arduino, omogoča LoRaWAN povezljivost in razširitev s pomočjo dodatnih modulov. Namenjena je izobraževanju preko realnih aplikacij za pametna mesta, pametno pridelavo hrane, pametno industrijo itd.

Na delavnici se boste:

  •  seznanili s platformo Colibri IoT,
  • izvedli IoT projekt v realnem času: sestavili mikroradarsko enoto in jo povezali na odprto platformo preko omrežja The Things Network LoRaWAN.

Na delavnici boste prejeli:

  • IoT sestavi sam (DIY) kit mikroradarske enote,
  • dostop do platforme,
  • tehnično podporo,
  • učni primer za aplikacijo v pouk strokovnih predmetov.

Po delavnici boste lahko s svojimi dijaki radarje namestili ob vaši šoli in analizirali prometno obremenitev in hitrosti vozil ob šolski poti ter preko platforme dostopali do podatkov vseh povezanih enot.

Predavatelj: Luka Mali, Laboratorij za Telekomunikacije, Fakulteta za Elektrotehniko, Univerza v Ljubljani, predavatelj za področje interneta stvari in mobilnosti

 

Opomba: Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku. Udeleženci morajo prinesti s seboj prenosni računalnik.

Več informacij in prijava: https://www.thethingsnetworkslovenia.org/ Pri prijavi izberite vstopnico Za učitelje / For teachers – 48 EUR.

O konferenci: Na konferenci se bo zbralo več kot 100 razvijalcev, strokovnjakov in izobraževalcev iz regije. Ob predstavitvah najnovejših tehnoloških rešitev in zanimivih primerov iz prakse, praktičnih delavnicah ter ob druženju in mreženju bomo skupaj raziskovali priložnosti, ki jih ponuja tehnologija LoRaWAN in The Things Network in se spoznali z najnovejšimi trendi s področja interneta stvari. Kot govorci bodo sodelovali vrhunski eksperti, med drugimi Johan Stokking, soustanovitelj in tehnični vodja pri The Things Network in Thomas Telkamp, soustanovitelj in tehnični direktor pri Lacuna Space.

Povezave:
Konferenca:
The Things Network: https://www.thethingsnetwork.org/
LoRaWAN Technology: https://www.thethingsnetwork.org/docs/lorawan/

Komentirajte