Digitalizacija pospešeno vstopa prav na vsa področja našega dela in življenja. Eno pomembnih področij je digitalizacija javnih storitev, ki omogoča nemoten dostop, prihranek časa in zmožnost urejanja različnih administrativnih opravil na daljavo. Da bodo te storitve prijazne vsem generacijam, je potreben primeren razvijalski pristop, ki temelji na odzivih in zadovoljstvu pravih uporabnikov. V Laboratoriju za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani pri načrtovanju uporabniških vmesnikov uporabljamo pristop po meri uporabnikov oziroma skupin uporabnikov, zato bomo v naslednjih dveh tednih izvedli raziskavo rokovanja z različnimi spletnimi vmesniki za uporabo portala eDavki.

Vabimo vas k testiranju in reševanju standardnih vprašalnikov o uporabniški izkušnji, uporabnosti in obremenitvi pri opravljanju niza nalog v vzorčnih vmesnikih portala eDavki. Testiranje bo potekalo na daljavo, v anonimnem spletnem testnem okolju. Reševanje traja predvidoma od 5 do 10 minut. Za začetek testiranja uporabniških vmesnikov eDavki kliknite na povezavo:

Odprite orodje za oddaljeno testiranje uporabniških vmesnikov

Rezultate zbiramo do 26.4.2021. Vaše sodelovanje bo pomembno prispevalo k nadaljnji digitalizaciji in načrtovanju ustreznih razvijalskih pristopov v okviru zagotavljanja javnih storitev.

Pomembna ciljna skupina so tudi starejši uporabniki spleta, zato bomo izredno veseli če posredujete povabilo (povezavo) za testiranje tudi starejšim prijateljem in znancem.