14. novembra 2022 smo v Tehnološkem parku Ljubljana, v sklopu projekta Vzpostavljanje novih modulov poučevanja na področju obogatene in navidezne resničnosti – akronim Think XR sodelovali na Posvetu s strokovnjaki, učitelji in mentorji o možnostih uporabe XR tehnologij ter povezavi izobraževalnih ustanov in gospodarstva. Namen posveta je bil pridobiti poglede in mnenja različnih dolžnikov iz področja poučevanja o možnostih uporabe XR tehnologij ter povezavi izobraževalnih ustanov in gospodarstva. Zbrane so pozdravili predstavniki Tehnološkega parka, Norveškega partnerja ter predstavniki različnih podjetij in izobraževalnih ustanov. Med drugim je izr. prof. Jože Guna (UL FE – LMMFE) predstavil uporabo XR tehnologij v izobraževanju in poslovanju. G. Erik Kapfer je predstavil vpogled na primere XR tehnologij v šolstvu in industriji.
Posvetu je sledila Interaktivna tematska delavnica za izmenjavo znanj in dobrih praks na področju pospeševanja spretnosti in kompetenc v izobraževanju ter vpeljavi novih metod in načinov poučevanja. Udeleženci tematske delavnice so imeli priložnost preizkusiti različne naprave in aplikacije tehnologije XR.
Projekt Think XR sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 662.987 EUR. Namen projekta je Izobraževanje – krepitev človeških virov s ciljem izboljšanja človeškega kapitala.

 

Komentirajte