22. novembra 2022 smo v Laboratoriju za multimedijo gostili posvet z določevalci v sklopu projekta Think XR. Projekt je usmerjen v vzpostavitev kurikuluma in novih modulov poučevanja na področju obogatene in navidezne resničnosti.

Posvet z določevalci politik v sistemu izobraževanja na področju XR se je pričel ob 14. uri s pozdravnim nagovorom moderatorja Aleša Pevca. Udeležence sta nagovorila predstavnik gostiteljice Prodekan za finančne zadeve in kakovost UL Fakultete za elektrotehniko, izr. prof. dr. David Nedeljković in vodja projekta Think XR mag. Jasmina Mihelak Župančič (ŠCSK). Uvodni del posveta se je zaključil s kratko predstavitvijo dela in primeri dobrih praks norveškega partnerja projekta NTNU.

Izr. prof. Jože Guna (UL FE – LMMFE) je predstavil uporabo XR tehnologij v izobraževanju in poslovanju. G. Erik Kapfer pa je predstavil vpogled na primere XR tehnologij v šolstvu in industriji.

Posvet se je nadaljeval s predstavitvijo vpogledov na uporabo in razvoj XR tehnologij s strani določevalcev: dr. Tomaž Boh, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport; Tomaž Ferjančič, Služba vlade za digitalno preobrazbo; Gaja Žumer SIEVA – avtomobilski grozd; Ines Gregorič, SRIP TOP/GZS ter Darko Mali, Center RS za poklicno izobraževanje.

Projekt Think XR sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 662.987 EUR. Namen projekta je Izobraževanje – krepitev človeških virov s ciljem izboljšanja človeškega kapitala.

Komentirajte