V četrtek, 26.4.2018, smo na LTFE Cisco Akademiji v Ljubljani organizirali tradicionalno »Multi-User Packet Tracer« tekmovanje. Gre za virtualno tekmovanje, kjer se pomerijo ekipe iz srednjih šol, kjer delujejo Cisco akademije. Najboljše tekmovalce bo letos nagradilo podjetje Telekom Slovenije.

Celotna topologija tekmovanja

 

Rezultati tekmovanja Multi-User Packet Tracer 2018 so:

  • NovoMesto1 (Anže Jenšterle, Luka Kovačič in Žiga Povhe; ekipa Šolskega centra Novo mesto, SEŠTG
  • Vegova2 (Žiga Selan Melavc, Tadej Petrič in Črt Uršič; ekipa Vegove Ljubljana)
  • Kamnik2 (Anja Mrak, Tim Rauter in Oskar Dolenc; ekipa Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, GSŠRM KAMNIK)

Vsem udeležencem čestitamo za sodelovanje!

Zmagovalca tekmovanja Multi-User Packet Tracer 2018, ekipa NovoMesto1 (Anže Jenšterle, Luka Kovačič in Žiga Povhe; ekipa Šolskega centra Novo mesto, SEŠTG)

 

Tretje mesto je osvojila ekipa Kamnik2 (Anja Mrak, Tim Rauter in Oskar Dolenc; ekipa Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, GSŠRM KAMNIK).

Potek tekmovanja

Dijaki so se preizkusili v teoretičnem in praktičnem znanju. Sama naloga je zahtevala znanje prvega modula »CCNA R&S: Intruduction to Networks«, ki se trenutno izvaja po vseh akademijah v Sloveniji.

Tekmovalce smo sprejeli v spletni klepetalnici, kjer so dobili osnovna navodila. Sledilo je samo tekmovanje, kjer so tekmovalci sodelovali oddaljeno preko interneta. Naloga je bila sestavljena v Cisco Packet Tracer virtualnem orodju za učenje omrežnih vsebin. Orodje omogoča večuporabniški način, kar pomeni, da isto nalogo lahko rešuje več tekmovalcev hkrati.

Letošnja naloga je obsegala poznavanje IPv4 protokola, TCP/IP modela, CDP, SSH in Telnet protokolov. Posamezna ekipa je štela tri tekmovalce, ki so morali prikazi timski duh in pomembnost dokumentiranja vseh podrobnosti na katere so naleteli.

Tekmovanje sta pripravila inštruktorja Žan Črnivec in Aljaž Martinčič iz LTFE Cisco akademije.

Pridruži se razpravi En komentar

Komentirajte