1. Linux je povsod! Danes večina strežniških sistemov deluje na Linuxu, ki je tudi osnova za operacijske sisteme pametnih telefonov, hladilnikov, avtomobilov in za večino drugih sistemov, s katerimi imamo opravka vsak dan.
  2. Je odprtokoden projekt, kar pomeni, da ima uporabnik popoln vpogled v izvorno kodo operacijskega sistema. Za vsako različico stoji ogromna skupnost, ki sistem pregleduje, vzdržuje in odkriva morebitne napake v njem.
  3. Je popolnoma zastonj! Nobenih licenc, aktivacijskih kod ali ključev. Vse, kar potrebujete za njegovo uporabo, je nekaj osnovnega znanja, ki ga dobite na tečaju.
  4. Je osnova za vse programerje! Linux s svojim jedrom podpira večino programskih jezikov in njihovo upravljanje prek lupine, kar izhaja še iz začetkov programiranja na sistemih Unix.
  5. Je popolnoma prilagodljiv, brez kakršnihkoli uporabniških ali sistemskih omejitev. Ogromna izbira različic, grafičnih vmesnikov in brezplačne programske opreme omogoča, da zgradite sistem, popolnoma prilagojen vam in vašim potrebam.
  6. Je sistemsko nezahteven. Za osnovno delovanje potrebuje precej manj sistemskih virov v primerjavi z drugimi komercialnimi rešitvami, zaradi česar je uporaben tudi na starejših in počasnejših sistemih.
  7. Z uporabo Linuxa se boste naučili veliko o osnovnih gradnikih in o kompleksnejših elementih ter načinih delovanja operacijskih sistemov.
  8. Znanje Linuxa velja za osnovo v večini domačih in globalnih IKT-podjetjih, kot so SpaceX, Google, Amazon ipd. Z znanjem Linuxa si povečate karierne priložnosti.

Tečaj Linuxa poteka enkrat tedensko, med 16. in 20. uro na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Predznanje ni potrebno. Na tečaju dobite osnovno do napredno znanje za delo z Linuxom.

Prvi tečaj predstavi osnove Linuxa, zato je tečaj dobro izhodišče za vse, ki se šele spoznavajo z operacijskim sistemom. V drugem delu tečaja se boste izurili v rabi naprednih funkcionalnosti sistema. Ob prijavi na oba tečaja vam ponujamo 20 % popusta. V prijavnico vpišete kodo “Paket Linux”.

Uvod v Linux 1: 21. 10. 2019

Uvod v Linux 2: 13. 1. 2020

Tečaja sta skladna s certifikacijo Linux Professional Institute (LPI).

Izberite 2 tečaja in dobite pregledno znanje in popust.

Komentirajte