V Torinu je 12. in 13. julija, potekal uvodni sestanek projekta Interreg Alpine Space: SaMBA, ki naziva trajnostne mobilnostne prakse in zakonodajna priporočila v Alpski regiji.

Z drugimi slovenskimi partnerji (MO Koper in BSC Kranj) smo se sestanka udeležili tudi predstavniki Laboratorija za telekomunikacije iz Fakultete za elektrotehniko, ki ima vlogo znanstveno-raziskovalnega partnerja v projektu, ki bo pomagal pri definiciji in izvedbi metodologije SEROI+ (social, economic and environmental return on investement with open innovation).

Po predstavitvi ciljev programa Interreg Alpine Space s strani predstavnice Skupnega sekreteriata, se je predstavilo 13 partnerjev iz petih držav (Italije, Slovenija, Avstrije, Nemčije in Francije), ki so ostale seznanili tudi z stanjem njihovih pilotnih projektov in poteka aktivnosti v delovnem procesu.

Sestanek se je končal s sklepi za nadaljne delo ter načrtovanjem naslednjega projektnega sestanka, ki ga bo gostila Fakulteta za elektrotehniko januarja 2019 v Ljubljani.

Komentirajte