V sredo 19.7.2023, so se predstavniki 4PDIH, Laboratorija za telekomunikacije in multimedijo srečali s kenijsko delegacijo, ki je v organizaciji nemške GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) s podporo nemškega svetovalnega podjetja GFA, Ljubljano obiskala v okviru študijskega potovanja v različna evropska vozlišča z namenom prenosa znanja in primerjalne analize digitalnih inovacijskih vozlišč, ki se osredotočajo na sektorje kmetijstva, energetike in IKT.

Pridobljena spoznanja bodo neposredno vplivala na končni izvedbeni načrt in ponudbo storitev kenijskih zelenih (green) digitalnih inovativnih stičišč, ki je strukturiran po vzoru Evropskih digitalnih stičišč, ki bodo delovala v t.i. Afriški silikonski savani.

Srečanje je s strani kenijske delegacije potekalo v najvišjih krogih, predstavitvi 4PDIH in diskusiji o modelu operacionalizacije in ekonomske trajnosti EDIH so se pridružili predstavniki GIZ, vodje konzorcijev gDIH-ov, predstavniki kenijskega Ministrstva za IKT s podporo Ministrstva za mala in srednja podjetja ter strokovnjaki iz znanstvene sfere.

Študijski obisk je bil odlično izhodišče za začetek pogovorov o sodelovanju in partnerstvih z gDIH-I na področju naprednih IKT usposabljanj, kibervarnosti in multimedijskih storitev.

Komentirajte