Minuli konec tedna je potekal hackathon #EUvsVirus, na katerem je sodelovalo več kot 20.900 udeležencev, oddanih pa je bilo več kot 2.000 različnih rešitev za boj proti pandemiji koronavirusa.

Hackathon #EUvsVirus je priredil Evropski svet za inovacije. Predloženih je bilo več kot 2.150 rešitev za različna področja: zdravje in življenje (898), nemoteno poslovanje (381), delo na daljavo in izobraževanje (270), družbena in politična kohezivnost (452), digitalne finance (75) in drugi izzivi (83).

Dogodek, pri katerem je sodelovalo več kot 380 prostovoljcev, 2.400 mentorjev in več kot 800 partnerjev, je združil ljudi različnih narodnosti in z različnih strokovnih področij. Več informacij o udeležbi po državah.

Zmagovalne rešitve na posameznih področjih bodo razglašene v četrtek, 30. aprila, ob 11. uri po srednjeevropskem času med spletno podelitvijo nagrad #EUvsVirus. Dogodek lahko spremljate tukaj.

Zmagovalne ekipe bodo povabljene, da se pridružijo platformi COVID Evropskega sveta za inovacije (EIC COVID) z namenom, da vzpostavijo povezave s končnimi uporabniki (kot so npr. bolnišnice), vlagatelji in fundacijami ali dobijo druge možnosti financiranja iz celotne EU.

Žirija bo rešitve ocenila glede na potencialni vpliv (20 %), razširljivost (20 %), novost/inovativnost (20 %), stopnja razvoja prototipa (20 %), poslovni načrt (20 %).

 

Komentirajte