V petek, 17. maja 2019, smo se sodelavci LTFE v okviru projektov Smart Villages, SaMBA (oba iz programa Območje Alp) in Liverur (program Horizon 2020) udeležili že tretjega posveta na tematiko pametnih vasi, krožnega gospodarstva in trajnostnega turizma ter mobilnostnih praks, tokrat na Solčavskem.  

V okviru zadolžitev pri posameznih projektih smo opravili posvete in posneli intervjuje z lokalnimi prebivalci in posamezniki, ki izstopajo po svojih prizadevanjih za razvoj lokalnega okolja. Pri snemanju predstavitvenih videov smo še posebno pozornost namenili položaju mladih ter vlogi in delovanju žensk v lokalni skupnosti.

Srečali in pogovarjali smo se z domačinkami in domačini, ki se trudijo in si prizadevajo za celovit napredek Solčavskega, zato smo dobili dober vpogled v to, kaj jih zanima in veseli ter kaj najbolj potrebujejo za uspešen poslovni, turistični in digitalni preboj.

Ogledali smo si butični Hotel Plesnik, svoje dejavnosti in želje pa so nam predstavili županja Solčave Katarina Prelesnik, vodja Centra Rinka Mateja Brlec Suhodolnik, Vida Matk in članice Društva Bicka, lokalni koordinator projektnih aktivnosti Marko Slapnik, gospodarica in gospodar na turistični kmetiji Matk Janja in Klemen Matk ter Matija Vavdi iz Društva kiparjev z motorno žago.

S tem obiskom smo zaključili serijo posvetov in intervjujev, v sklopu katere smo obiskali tudi Občino Kungota in Krajevnost skupnost Padna. Obiski so bili za nas neprecenljivi, saj smo spoznali mnogotere zanimive prakse in zlasti kopico zanimivih posameznikov, ki v svojih skupnostih razvijajo najrazličnejše dejavnosti, povezane z doseganjem ciljev projektov, ki jih razvijamo tudi v LTFE.

Komentirajte