V četrtek, 10. marca 2022, je potekalo državno tekmovanje v znanju IKT za srednješolce. Tekmovanje je del Festivala inovativnih tehnologij (FIT), ki ga vsako leto organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Sodelovalo je osem ekip iz petih srednjih šol: ŠCRM Kamnik, ŠC Novo mesto, SŠ Trbovlje, SŠ Domžale in Ljubljana Vegova.

Ekipe so se uvodoma seznanile z vodilno temo tekmovanja, ki je bila letos povezana s kibernetsko varnostjo. Nato so začeli z reševanjem povsem realnega izziva, s katerim se srečujejo strokovnjaki za kibernetsko varnost.

Vrtni red ekip je določilo število pravilnih odgovorov. Če bi imelo več ekip enako število točk, bi vrstni red odločila hitrost reševanja problema.

Letos najuspešnejše ekipe so bile:

  1. mesto: ekipa Odpadniki/Majstri iz ŠCRM Kamnik (Samo, Jan in Nina)
  2. mesto: ekipa Omrežovc iz Vegove Ljubljana (Matej, Žiga in Tim)
  3. mesto: ekipa ŠCNM2 iz ŠC Novo mesto (Matic in Kristjan)

Vsem sodelujočim tekmovalcem in tekmovalkam ter njihovim mentoricam in mentorjem se zahvaljujemo za sodelovanje in jih toplo vabimo, da se nam pridružijo tudi prihodnje leto. Nagradili jih bodo sponzorji, ki so omogočili letošnjo izvedbo. To so podjetji SRC d.o.o. in Telekom Slovenije d.d., ter Urad vlade RS za informacijsko varnost, Združenje za informatiko in telekomunikacije ter Sekcija za kibernetsko varnost.

Pripravo naloge in realizacijo dogodka so izvedli Tim Vivoda, Mark Breznik, Jaka Cijan in Maj Vilfan iz LTFE Cisco akademije.

Hvala vsem za sodelovanje!

Oglejte si foto galerijo:

Sponzorji državnega tekmovanja v znanju IKT 2022 so bili:

Komentirajte