V okviru projekta ERUDITE, ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Interreg Europe, kjer Laboratorij za telekomunikacije sodeluje kot partner, ki je odgovoren za postopke odprtega inoviranja, smo med 29. majem in 1. junijem gostovali v Lycksele, Švedska.

Skupaj s koordinatorjem projekta, Clive Peckham iz Nièvre Numérique, Francija, smo na povabilo regije Vaterbotten, predstavili metodologijo SEROI+ za razvoj digitalnih storitev z visoko ekonomsko, okoljsko in družbeno dodano vrednostjo z uporabo postopkov za odprto inoviranje. Prebivalci regije so kasneje v okviru interaktivne delavnice spoznali metodologijo v praksi in jo uporabili za inoviranje in razvoj digitalnih storitev v svoji regiji.

Poleg tega smo sodelovali pri partnerskem sestanku za projekt Inttereg OSIRIS, ki ga koordinira regija Vasterbotten in s katerim tesno sodelujemo v okviru projekta Interreg ERUDITE.

Povezave: https://regionvasterbotten.se/motesplats-lycksele/tillvaxtforum-satter-huvudet-pa-spiken-under-motesplats-lycksele/

Komentirajte