18. in 19. januarja 2023 je v Ljubljani, na Fakulteti za elektrotehniko, potekalo prvo srečanje projekta SmartCommUnity. Uvodnega sestanka se je udeležilo 11 projektnih partnerjev, skupaj s predstavniki Služba vlade za digitalno preobrazbo / Government Office for Digital Transformation, akcijskih skupin EUSALP, mladinskega sveta EUSALP, skupnega sekretariata in opazovalcev, ki sodelujejo pri projektu.

Projekt »Creating a Functional Transnational Community Towards Smart Transition in the Alps« – projekt SmartCommUnity, je namenjen podpori alpskih podeželskih območij, da v celoti izkoristijo prednosti digitalizacije in ustvarijo funkcionalno transnacionalno skupnost v Alpah znotraj akcijske skupine EUSALP Action Group 5. Projekt je financiran iz programa Interreg Alpine Space 2021-2027 za obdobje treh let.

Dogodek je služil razpravi o glavnih zanimivih vprašanjih in določitvi načrta za izvedbo prvih projektnih aktivnosti med partnerji iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Francije in Švice. Obravnavana je bila tudi politika digitalizacije na ravni Slovenije in EU, prisotna pa je bila tudi slovenska ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh.

Komentirajte