Ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe bo Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL) 16. maja 2018 pripravila dogodek Svetovni dan IKT. Od 9. ure naprej bodo vsako polno uro v avli fakultete potekala kratka, zanimiva in aktualna predavanja gostov iz industrije in pedagogov Fakultete za elektrotehniko, med 8. in 16. uro pa bo prav tako v avli svoje rešitve in tehnologijo predstavljalo osem zanimivih podjetij, preko katerih bodo lahko študentje spoznali zanimiv svet informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Obiskovalci bodo lahko spoznali tudi pred kratkim razvite študentske projekte.

Obeta se pester program z zanimivimi vsebinami

Obiskovalci bodo lahko poslušali predavanje z naslovom SpaceX in nosilne rakete vesoljskega tovora dr. Matjaža Vidmarja s Fakultete za elektrotehniko UL, dr. Jerneja Žganec Gros iz Alpineona pa bo predstavila najnovejše dosežke na področju govornih in slikovnih tehnologij, ki jih je možno uporabiti v naprednih uporabniških vmesnikih za komunikacijo in avtentikacijo oseb. Sledilo bo predavanje Andreja Breliha z NERVteha o vplivu človeškega faktorja na varno vožnjo ter Primoža Napotnika z Iskratela, ki bo predstavil hitre optične komunikacije prihodnosti. Predavateljem se bosta pridružila tudi Luka Mali (MakerLab), ki bo predstavil pot od inovativne študentske ideje do razvitega prototipa ter dr. Matej Zajc s Fakultete za elektrotehniko UL, ki bo predstavil projekt BENEFIT.

Obiskovalcem se bodo predstavila tudi podjetja

Obiskovalci bodo imeli priložnost spoznati kar osem zanimivih podjetij, projekte, na katerih delajo in rešitve, ki jih ponujajo na trgu. Podjetje CloudMondo bo predstavilo rešitve umetne inteligence za podporo zdravstvu in izobraževanju, CosyLab bo s 3D printanim modelom predstavil model protonske terapije, spoznali bodo Sportradarjevo športno aplikacijo Obogateni nogomet, SmartIS-ev pametni informacijski sistem ter kvantni računalnik IBM Slovenije. Telekom Slovenije bo med drugim predstavil rešitve VoWiFi & VoLTE, Infrastrukturo IP TV, raziskovalne projekte in IoT demo. Zagonsko podjetje INTERNET INSTITUT bo predstavilo rešitve za merjenje zmogljivosti mobilnih omrežij in storitev ter razvojni projekt MATILDA 5G. Predstavilo pa se bo tudi podjetje Iskratel s hitrimi optičnimi komunikacijami prihodnosti ter podjetje Iskraemeco.

Priložnost bodo dobili tudi študentje, ki bodo predstavljali svoje pred kratkim razvite projekte. Med predstavljenimi projekti bodo električna rolka, mikro prenosni Dopplerejev radar, zračna miš, različne mobilne aplikacije in še mnogi drugi.

Komentirajte