Člani Mednarodnega upravnega odbora (IMC) mreže ERNACT smo se 5. in 6. marca 2024 sestali na sestanku v Hofu v Nemčiji. Sestanka sva se udeležila tudi dr. Jure Trilar in prof. dr. Andrej Kos, kot predsednik upravnega odbora. Namen srečanja, ki so ga gostili na univerzi Hof iz Zgornje Frankovske Bavarske, je bil pregled in potrditev načrtov za spodbujanje sodelovanja na področju digitalne preobrazbe v mestih in regijah , ki sodelujejo v ERNACT.

Srečanje so zaznamovali konkretni predlogi za razvoj v prihodnjem dvanajstmesečnem obdobju s poudarkom na izbranih tehnologijah in celovit pregled tekočega delovanja omrežja ERNACT, ki je zajemal vidike, kot so komunikacije in finance, za zagotavljanje učinkovitega delovanja. Komunikacijska strategija ERNACT za leto 2024 predvideva poudarek na uporabi umetne inteligence v kampanjah na spletnih komunikacijskih kanalih.

Udeleženci smo imeli priložnost sodelovati v zanimivih študijskih obiskih, vključno s predstavitvami raziskovalne skupine “Empirične raziskave in uporabniška izkušnja” ter praktičnimi izkušnjami v simulatorju vožnje in drugimi orodji za interakcijo med človekom in strojem. Obiski v StartUp Labu, Maker Space-u in obratu za akvaponiko v centru Einstein1 so nam omogočili dragocen vpogled v inovacijske ekosisteme in osvetlili trajnostne prakse.

S hitrimi zmenki med partnerji ERNACT in člani Univerzev Hof je bilo omogočeno dinamično mreženje in spoznavanje možnosti za sodelovanje. Udeleženci smo se ob koncu programa odpravili na izlet v Mödlareuth, znan kot “Mali Berlin”, kjer so doživeli ogled zidu med BDR in DDR, zgodovinskega opomnika, ki je do leta 1989 ločeval dve nemški državi.

Komentirajte