Mestna občina Kranj je leta 2020 kupila nekdanje prostore Pošte Slovenije, da bi omogočila učinkovito podporno okolje za razvoj dinamičnega podjetništva v Kranju oziroma na Gorenjskem in tudi pripomogla k oživljanju starega mestnega jedra.

S svojimi vsebinami jo je po prenovi obogatila Kovačnica – podjetniški inkubator na 1750 m² površine z 80 delovnimi mesti za mlade podjetnike, 100 sedežnimi mesti v večnamenski dvorani, sedmimi sejnimi sobami in 250 m² skupnih prostorov. V novih prostorih bodo sobivala mlada zagonska podjetja ter tudi posamezniki, ki imajo podjetniško idejo in jo želijo nagraditi in realizirati v spodbudnem inovativnem okolju. V prostorih bo tudi sodobno opremljen laboratorij navidezne in obogatene resničnosti (t.i. VR/AR) ter izdelovalni laboratorij (t.i. MakerLab).

V to okolje se seli tudi OpenLab, ustvarjalni prostor za mlade, ki je nastal na pobudo prof. dr. Janeza Beštra s podporo Fakultete za elektrotehniko. Vodja mentorjev Domen Dolenc bo, skupaj z drugimi mentorji, vsebinsko in praktično bogatil te nove prostore za bodoče in obstoječe podjetnike, mlade in stare ustvarjalce in raziskovalce inovativnih tehnologij.

Pridi v OpenLab – ustvarjaj z nami!

Komentirajte