V sredo 24. 10. 2018 je bil na Fakulteti za elektrotehniko premierno predvajan izvirni slovenski televizijski muzikal BUTALCI, ki je nastal pod taktirko režiserja in scenarista Aljaža Bastiča in skladatelja Leona Firšta. Muzikal BUTALCI je navdušil publiko tako na prvem predvajanju, na sami lokaciji snemanja (Polhov Gradec), kot tudi na ljubljanski premieri na Fakulteti za elektrotehniko. Režiser Aljaž Bastič je literarno predlogo Frana Milčinskega oblekel v nekaj povsem novega, ki gledalca zabava in ga ne pusti ravnodušnega. Odlična igralska zasedba ter tehnično kvalitetna izvedba pripomore k dejstvu, da so si tako gledalci kot tudi igralci že na premieri zaželeli nadaljevanja.

Poleg odličnega izdelka Aljaža Bastiča pa ni naključje, da se je ljubljanska premiera odvijala ravno na Fakulteti za elektrotehniko (FE). Aljaž Bastič se je še kot dijak vsako leto udeleževal poletnih taborov inovativnih tehnologij (PTIT), kjer se je večkrat pokazal svoj talent za režijo, montažo in glasbo. Kljub temu, da je študij nadaljeval na Akademiji za glasbo radio film in televizijo, vsa leta sodeluje z Laboratorijem za multimedijo kot zunanji sodelavec, član strokovnih komisij in tudi predavatelj. Prav to sodelovanje je botrovalo tudi dejstvu, da je pri nastajanju zaključnega magistrskega dela Aljaža Bastiča sodeloval tudi Laboratorij za multimedijo z opremo, strokovnimi sodelavci ter tudi nekaj statisti.

Po predvajanju izdelka na velikem platnu je v veliki predavalnici FE sledil še pogovor z ustvarjalcem in sodelujočimi, prisotne pa sta nagovorila tudi vodja produkcijske ekipe LMMFE Klemen Pečnik in predstavnik vodstva FE, prodekan prof. dr. David Nedeljković, ki sta izpostavila tudi željo po obsežnejšem sodelovanju FE in AGRFT tudi v bodoče.

Komentirajte