Minuli teden je v sklopu Poletnega tabora inovativnih tehnologij na Fakulteti za elektrotehniko potekala delavnica Internet prihodnosti, ki jo je organiziral naš laboratorij. Na njej se je dvanajst udeležencev spoznalo z osnovami interneta stvari. Pod mentorskim vodstvom so se naučili uporabe in prototipiranja z razvojnima platformama Arduino in ESP. Spoznali so se tudi s spletno platformo Ubidots in pridobljeno znanje v prvi polovici tedna povezali v pametno vremensko postajo, ki je zajemala merjenje temperature, vlage in zračnega pritiska ter vse podatke pošiljala v internet.

V sredo so si vzeli oddih od programiranja in se odpravili na ogled MakerLaba, kjer so si ogledali opremo in projekte študentov, ki so jih izdelali tam. Dan so nadaljevali z ekskurzijo v podjetje Cosylab. Tam so se podučili o protonski terapiji in preizkusili maketo, ki protonsko terapijo nazorno prikaže. Zadnja dva dni delavnice so udeleženci izkoristili za izdelavo svojih individualnih projektov.

Projekte so v petek predstavili staršem, ki so tako lahko videli vse: od pametnih ključavnic, sefov in alarmnih sistemov do kontrolerja za igranje računalniških iger, pametnega držala za kamero in retro igralne konzole.

Komentirajte