Otvoritev Tedna programiranja bomo v Sloveniji obeležili z dogodkom Everyone can code and be creative, ki bo 6. oktobra ob 10. uri na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. V okviru letošnjega Tedna programiranja, ki bo potekal do 21. oktobra, se bodo v tem času zvrstili še številni drugi zanimivi dogodki in delavnice.

V soboto, 6. oktobra, ob 10. uri bodo zbrane najprej pozdravili ambasadorka projekta Code Week Katja Koren Ošljak, koordinatorica FabLab mreže Slovenija doc. dr. Emilija Stojmenova Duh in predstavnik Fakultete za elektrotehniko. Sledil bo krajši pogovor o pomenu digitalnega opismenjevanja za prihodnost Slovenije, v katerem bo sodeloval državni sekretar z Ministrstva za javno upravo Leon Behin in direktor podjetja 3fs Andraž Logar. Otvoritveno slovesnost in pogovor z gosti bo moderiral Matej Praprotnik.

Delavnice istočasno po različnih krajih v Sloveniji

Po krajši otvoritveni slovesnosti bodo vse do 13. ure na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani potekale različne delavnice. Hkrati bodo v sklopu dogodka številne delavnice potekale tudi na drugih lokacijah po Sloveniji – v Mariboru, Kranju, Novem mestu in Krškem. Organizirali jih bodo partnerji mreže FabLab in podporniki projekta Code Week. Udeleženci bodo osvajali računalniško mišljenje, se učili programiranja in drugih veščin, ki gradijo pismenost 21. stoletja.

Celoten program je dostopen tukaj. Pridružite se nam!

Komentirajte