Znotraj programa Evropskega inkubatorja za zaupanja vredne in varne vrednostne verige podatkov – REACH – se izteka še tretji javni razpis, ki vabi zagonska mala in srednja podjetja, da se pridružijo inkubacijskemu programu, ki bo v štirih fazah naslavljal reševanja izbranih izzivov na različnih področjih. Za podjetja bo poleg do 120.000 EUR financiranja na voljo tudi strokovna podpora. Rok za prijave je 21.2.2023 do 17. ure.

 

Tretji poziv projekta REACH za pridružitev inkubacijskemu programu malim in srednjim podjetjem ponuja tri različne možnosti za prijavo k soustvarjanju vrednostnih verig podatkov – od sodelovanja z vodilnimi evropskimi digitalnimi stičišči, do možnosti vključitve svojih ponudnikov podatkov z lastnimi izzivi. Na voljo je reševanje izziva znotraj ene od predlaganih tem, reševanje že predefiniranega izziva ali pa prijava reševanja problema izven kataloga. V slednjem primeru mora podjetje s prijavo zagotoviti tudi lastnega ponudnika podatkov.

 

Tekom 11-mesečnega programa, bo podjetjem poleg financiranja na voljo tudi dostop do strokovnjakov izbranih področij, korporacij in njihovih industrijskih podatkovnih zbirk, mentoriranje na poslovnem in tehničnem področju, računalniška infrastruktura za obdelavo masovnih podatkov, dostop do zasebnih investitorjev in ekosistem za večjo izpostavljenost podjetij.

 

Na tretjem – in zadnjem – javnem razpisu REACH inkubatorja se je ponudnikom podatkov pridružil tudi slovenski 4PDIH, ki deluje na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki je v katalog pod domeno Kibernetska varnost prispeval temo, izziv ter izbrane podatkovne zbirke. Njihov izziv naslavlja identifikacijo in modeliranje kibernetskih groženj na podlagi omrežnih podatkov ter podatkov honeypot mreže Cyberlab.

 

Več informacij o razpisu je na voljo na povezavi ter na posnetku webinarja.

Več o temi in izzivu 4PDIH je na voljo tukaj.

Komentirajte