Sodelavke in sodelavci LTFE smo se v petek, 29. marca 2019, v okviru projektov Smart Villages, SaMBA (oba iz programa Območje Alp) in Liverur (program Horizon 2020) udeležili posveta na tematiko pametnih vasi, krožnega gospodarstva in trajnostnega turizma ter mobilnostnih praks v Občini Kungota.

Ekipa LTFE s poznavalko lokalnega okolja Janjo Viher iz Zavoda za inovativnost in podjetništvo

V okviru zadolžitev pri posameznih projektih smo opravili in posneli tudi intervjuje z lokalnimi deležniki in posamezniki, ki izstopajo po svojih prizadevanjih za razvoj lokalnega okolja. Pri snemanju predstavitvenih videov smo še posebno pozornost namenili vlogi in delovanju žensk v Občini Kungota, katere vodenje je lani prevzela prva ženska županja Tamara Šnofl.

Dobri kadri niso vedno na ravnem terenu …

Srečali in pogovarjali smo se z domačinkami in domačini, ki si močno prizadevajo za napredek krajev, v katerih prebivajo, zato smo dobili dober vpogled v to, kaj najbolj potrebujejo za uspešen poslovni, turistični in digitalni preboj.

Svoje vloge oziroma dejavnosti in želje so nam na kratko predstavili:

Priprave na intervju z Majo Kolmanič
  • Jožica Ferk, upokojenka, dejavna v Hiši vseh generacij
Priprave na intervju z gospo Jožico Ferk
Usklajevanje na kmetiji Leber Vračko
  • Klavdija in Alojzij Gaube (Vino Gaube, Svečina) s sinom Patrikom
Pred domačijo Gaube

Svoj pogled na skupnost in njen prihodnji razvoj sta nam podala – in nas prijazno vodila po svojih krajih – tudi (prav tako domačina) Janja Viher in Marko Kac iz Zavoda za inovativnost in podjetništvo.

Ob obisku smo (še enkrat) spoznali, da je za načrtovanje in izvedbo projektnih aktivnosti nadvse pomemben ravno stik s predstavniki skupnosti, katerim naj projekti koristijo.

Komentirajte