in       

 

vabita na delavnico

Izboljšaj svoj nastop

(Zakaj je PowerPoint eno najslabših orodij za izdelavo prezentacij)

 

Kdaj in kje
Sreda 31. 5. 2017, 16:00–20:00, Fakulteta za elektrotehniko, mala diplomska soba

Voditelj
izr. prof. dr. Iztok Fajfar (in študentska sekcija IEEE Ljubljana)

Način dela
Delavnica z vnaprej pripravljenimi nastopi udeležencev, sledi predavanje.

Opis
Dandanes malodane vsakdo pri svojih nastopih uporablja računalniške projekcije. Podobe in besede na velikem platnu zažarijo v vsej svoji moči. Izkušen govorec to moč nadzira, preudarno dozira in precizno usmerja. Izgovorjene besede še bolj živo zarežejo v poslušalstvo, ki odide domov obogateno z novimi znanji. Vendar po naših izkušnjah žal največkrat ni tako. Silna moč elektronskih slik in stavkov na platnu nenadzorovano podivja, pogoltne govorca in omrtviči publiko, ki samo še nemočno čaka odrešilnega in lažnivega “Hvala za pozornost”. Računalniška projekcija, strokovno imenovana “prezentacija PowerPoint”, se v najboljšem primeru prelevi v trotl boben za govorca in v natisnjeni različici v izročke za poslušalstvo, kar je edino, kar odnesejo domov. V glavi nič.
Predavanje, ki ga boste slišali, vam bo razkrilo, kako ukrotiti neizmerno moč elektronskih medijev in jo uporabiti za to, čemur je namenjena. Za učinkovito sporočanje.

Naloga
Vsak udeleženec naj pripravi nastop poljubne vsebine v dolžini največ treh minut, pri čemer naj po lastni presoji uporabi kakršnekoli vizualne pripomočke. Nastop bomo skupaj analizirali, odkrili šibke točke in poiskali možnosti za izboljšavo.

Prijave: http://doodle.com/poll/p82h4hrftcvtn4r7 (št. mest 10-12)

Komentirajte