Med 17. do 21. junijem 2024 je Center Roberta Schumana s serijo delovnih sej na temo šestih aktualnih raziskovalnih tem obeležil 30. obletnico delovanja. Z uporabo modela, ki ga je prvi uvedel Evropski konzorcij za politične raziskave (ECPR), so se na sejah v petih dneh intenzivnega sodelovanja srečale številne raziskovalke in raziskovalci različnih institucij, miselnih šol, metodoloških preferenc, kariernih stopenj in držav. Cilj večdnevnega dogodka je bila skupna obravnava nekaterih najbolj pertinentnih vprašanj sodobnosti, s ciljem po skupni objav ugotovitev.

Na delovni seji Od sprejetja tehnologije do družbenih učinkov: Razvoj ukrepov digitalne preobrazbe je med drugim sodelovala tudi Nina Cvar, ki je predstavila raziskavo Inclusive Digital Transformation for All: Digital Transformation of Rural Areas and Preposition of a Smart Multidisciplinary Methodological Approach. Raziskavo v obliki znanstvenega članka so po uspešni prijavi na omenjeni dogodek prav za to priložnost pripravili Nina Cvar, Simona Stojanova, Jure Trilar, Nataša Božić in Argene Superina.

Uvodni dan v serijo delovnih sej je otvoril osrednji govor Adrienne Héritier, ki je podala prepričljivo analizo aktualnih dinamik političnega sistema Evropske unije.

Delovna seja, na kateri je sodelovala Nina Cvar, je prvi dan prevpraševala izzive, povezane z merjenjem digitalne preobrazbe, medtem ko se je drugi dan sej ukvarjal s širokim naborom tematik digitalizacije.

Sklepni del večdnevnega dogodka se je sklenil s predstavitvijo rezultatov in sklepnim predavanjem Luize Bialasiewicz z Univerze v Amsterdamu, ki je predstavila geografije evropske krize.

Komentirajte