V torek, 5. 3. 2019, smo na LTFE Cisco akademiji v Ljubljani organizirali tradicionalno državno tekmovanje v znanju IKT za srednješolce. S pomočjo instance Multi-User Packet Tracer so se v virtualnem tekmovanju pomerile ekipe srednjih šol, na katerih delujejo Cisco akademije. Ves čas tekmovanja sta prepričljivo vodili obe ekipi Šolskega centra Novo mesto in na koncu dosegli prvo in drugo mesto. Tretje mesto je zasedla ekipa Šolskega centra Kranj. Zmagovalce in tudi vse tekmovalce je letos nagradilo podjetje SRC d.o.o.


Potek tekmovanja

Tekmovalci so se preizkusili v teoretičnem in praktičnem znanju. Naloga je zahtevala znanje prvega modula ‘CCNA R&S: Introduction to Networks’, ki se trenutno izvaja po vseh Cisco akademijah v Sloveniji.

Tekmovalce smo sprejeli v spletni klepetalnici, kjer so dobili osnovna navodila, in jim v imenu pokrovitelja tekmovanja, podjetja SRC d.o.o., zaželeli veliko uspeha.

Naloga je bila sestavljena v virtualnem orodju za učenje omrežnih vsebin Cisco Packet Tracer. Orodje omogoča večuporabniški način, kar pomeni, da lahko isto nalogo rešuje več tekmovalcev hkrati. Letošnja naloga je obsegala poznavanje protokolov IPv6 in IPv4, šestnajstiških in binarnih števil, modela TCP/IP, CDP in protokolov Telnet.  

Sodelovalo je 8 ekip s ŠCRM Kamnik, ŠC Novo mesto, Vegova Ljubljana, SŠ Domžale in ŠC Kranj. Posamezna ekipa je štela tri tekmovalce, ki so morali pokazati timski duh in dobro mero iznajdljivosti pri vseh vprašanjih, na katera so naleteli med reševanjem zastavljenega izziva.

Rezultati tekmovanja 2019 so:

  1. Novo mesto 1 (Anže Jenšterle, Kristijan Voglar in Matic Berkopec; ekipa Šolskega centra Novo mesto, SEŠTG)
  2. Novo mesto 2 (Žiga Povhe, Jaka Metelko in Luka Kovačič; ekipa Šolskega centra Novo mesto, SEŠTG)
  3. Die Unglaublichen (Gašper Kristanec in Anže Krebs Šetina; ekipa Šolskega centra Kranj)

Vsem udeležencem čestitamo za sodelovanje!

Komentirajte